Jansen mogelijk zonder AZ-tweetal tegen Vitesse: Er is wel wat schade

Jansen mogelijk zonder AZ-tweetal tegen Vitesse: "Er is wel wat schade"

28-05-2022 12:50
63

Het is nog maar de vraag of AZ in de return tegen Vitesse kan beschikken over Fredrik Midtsjö. Ook Owen Wijndal is nog een vraagteken, laat trainer Pascal Jansen weten.

Midtsjö viel in Arnhem uit en mist mogelijk de return, al is daarover nog geen duidelijkheid. "We hebben vanochtend (vrijdagochtend, red.) een eerste beoordeling gehad en vannacht toen we terugkwamen is er al het een en ander gebeurd. Er is wel wat schade. Later vandaag heeft hij een MRI-scan die voor duidelijkheid moet zorgen. De voortekenen zijn niet gunstig, maar ik heb van de medische staf nog niet gehoord dat ik een rood kruis door zijn naam moet zetten", zegt Jansen op de clubsite van AZ.

Ook Wijndal is mogelijk afwezig. Dat was hij in Arnhem ook al. "Owen heeft vandaag (vrijdag, red.) getraind. We moeten even kijken hoe hij daarop reageert en of dat een vervolg gaat krijgen", zegt Jansen, die hoopt dat hij gebruik kan maken van Yukinari Sugawara. "Ik hoop zondag wel een beroep op hem te kunnen doen."

AZ moet zondagmiddag een 2-1 nederlaag goed zien te maken om zich te plaatsen voor de tweede voorronde van de Conference League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie