'In Mexico werd gedacht dat Nederland betere aanvallers had dan Vincent Janssen'

'In Mexico werd gedacht dat Nederland betere aanvallers had dan Vincent Janssen'

28 May - 18:25
70

Vincent Janssen staat in Mexico te boek als een voorbeeldprof, maar zijn prestaties houden bepaald niet over. Roberto Gómez Junco, oud-prof en tegenwoordig ESPN-analist, erkent dat er in het Midden-Amerikaanse land verrast is gereageerd op de Oranje-uitnodiging voor de 27-jarige aanvaller.

"Hier werd ook gedacht dat Nederland heel veel betere aanvallers in huis had van een hoger niveau", zegt Gómez Junco tegen de Nederlandse tak van ESPN. "Janssen kende geen goed toernooi (Mexico kent twee korte competities van zes maanden, red.). Hij werd met hoge verwachtingen binnengehaald. Vanwege zijn grote naam, de club waar hij vandaan kwam en hij had al interlands achter zijn naam voor het Nederlands elftal."

Die verwachtingen kon de oud-speler van AZ en Tottenham Hotspur niet inlossen, maar toch is hij geliefd. "De mensen van Monterrey mochten hem meteen al vanwege zijn werkhouding. Het is een speler die altijd alles geeft in elk duel. Hij is altijd in beweging. Daar hielden de mensen meteen van. Vanaf het begin was hij vooral de man achter de spitsen. Als aanvulling op de andere spits Funes Mori", aldus Gómez Junco, die Janssen 'bijna een aanvallende middenvelder' vindt.

De analist benadrukt dat Janssen ook slachtoffer was van de mindere vorm van Monterrey. "Ik weet niet precies hoe goed de aanvallers van Nederland nu zijn. Ik weet wel dat ze van een ander niveau zijn. Maar in een goed draaiend elftal heb je veel meer aan Janssen. Ik zie het voor me dat Janssen om Memphis Depay heen speelt in de aanval. Als het team dan goed speelt met Janssen, dan denk ik dat zijn niveau veel hoger is. Dan kan hij laten zien dat hij terecht is geselecteerd."

Het neemt niet weg dat de keuze van Louis van Gaal in Mexico veel verbazing wekt. 'Janssen scoort twee keer voor Monterrey en gaat naar de nationale ploeg. Luuk de Jong scoort zes keer bij Barcelona en ligt eruit', schrijft TUDN-journalist Alvaro Cruz Santibáñez. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s