Gerbrands bleef trouw aan contract: 'Twee Premier League-clubs hadden zich gemeld'

Gerbrands bleef trouw aan contract: 'Twee Premier League-clubs hadden zich gemeld'

29 May - 10:49 Laatste update: 11:01
141

Toon Gerbrands verliet op 15 mei PSV na acht jaar als algemeen directeur, maar de 64-jarige bestuurder ontving tijdens die periode voldoende lucratieve aanbiedingen van andere partijen. Onder meer twee Premier League-clubs meldden zich, maar Gerbrands hield zich liever aan zijn contract.

"Voor mij is een contract dat ik beloof dat ik voor een bepaalde tijd teken bij een club", stelt Gerbrands bij Goedemorgen Eredivisie. "Wie zich ook meldt, wat er ook gebeurt, of het een grote competitie is waar ik vier keer zo veel kan verdienen, dan blijf ik daar. Dat is mijn vrijheid en rust. Als er veranderingen moeten worden doorgevoerd, kan men gewoon een kop koffie met me drinken en dan lossen we het op."

"Ik ga geen namen noemen", vervolgt de voormalig algemeen directeur van PSV. "Maar ik heb twee Premier League-clubs gehad die mij gebeld hebben, of ik daar directeur wilde worden. Die gesprekken gaan dan heel kort: wil je op gesprek komen? Nou, nee. Dat was een jaar of vier geleden."

Analist Kenneth Perez probeert toch een naam uit Gerbrands te krijgen. "Everton, dus?", zegt de Deen. "Nee, het was Everton niet", antwoordt Gerbrands. "Maar we gaan niet het hele rijtje nu af, hè", lacht Gerbrands. "Dat was direct een nee, omdat ik een commitment had bij de club waar ik werkte. Ik ben niet een job hopper", besluit Gerbrands, die na twaalf jaar als algemeen directeur bij AZ in 2014 de overstap naar PSV maakte. Gerbrands werd medio mei opgevolgd door Marcel Brands. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s