Schouten stond op schaduwlijst Oranje: 'Speelt gewoon een heel goed seizoen'

Schouten stond op schaduwlijst Oranje: 'Speelt gewoon een heel goed seizoen'

30-05-2022 17:50
10

Jerdy Schouten stond op de schaduwlijst van het Nederlands elftal en kwam in beeld na de afmelding van Jordy Clasie, vertelt bondscoach Louis van Gaal, die dat eigenlijk niet netjes vindt richting Schouten.

Schouten ontwikkelt zich uitstekend bij Bologna en is in beeld gekomen bij Van Gaal. "Schouten stond op de schaduwlijst. Clasie viel af en toen belde ik Jerdy Schouten. Ik vind eigenlijk dat ik dat niet zo moet vertellen, ik vind het niet respectvol naar Schouten toe", zegt Van Gaal op de persconferentie.

"Hij speelt gewoon een heel goed seizoen bij Bologna. Al die spelers houden we écht in de gaten, ook andere spelers. Die Frimpong kwam niet voor niets even in beeld. Maar ja, geblesseerd... Daarom kwam Hateboer of Karsdorp in beeld. Karsdorp is alleen ook geblesseerd geraakt tegen Feyenoord", zegt Van Gaal.

De bondscoach benadrukt dat Oranje geen revalidatiecentrum is. "Ik wilde Bijlow er graag bij hebben, maar de medische staf van Feyenoord vond het niet verstandig. Dan luisteren we gewoon."