Woede bij Liverpool: 'Het is volkomen ongepast, we hebben een brief gestuurd'

Woede bij Liverpool: 'Het is volkomen ongepast, we hebben een brief gestuurd'

31 May - 07:48
75

Liverpool is niet blij met Amélie Oudéa-Castéra, de Franse minister van sport. Oudéa-Castéra legde de schuld voor de chaos rond de Champions League-finale bij de verliezend finalist, maar daar is de club niet van gediend.

Voordat de Champions League-finale van start ging in Parijs, was het een grote chaos. De wedstrijd ging daardoor ruim een half uur later van start dan aanvankelijk gepland. In Frankrijk is men inmiddels tot de conclusie gekomen dat de UEFA en Liverpool niet goed gehandeld hebben. "Bij Real Madrid hield men toezicht op de supporters die met bussen van het vliegveld naar het stadion gingen. Dat staat in schril contrast met hoe Liverpool het heeft gedaan", stelt Oudéa-Castéra.

De CEO van Liverpool, Billy Hogan, hekelt de Franse minister van sport in een officiële verklaring. "Het is volkomen ongepast om in dit stadium opmerkingen te maken, voordat er een onderzoek is gestart. De foto's en video's vertellen daarbij steeds hetzelfde verhaal: een onaanvaardbare behandeling van mannen, vrouwen en kinderen. Ik denk dat het belangrijk is dat mensen weten dat onze voorzitter een brief naar de Franse minister heeft gestuurd, waarin we onze standpunten verwoorden en oproepen tot excuses aan onze fans voor deze opmerkingen."

Liverpool verloor de Champions League-finale uiteindelijk met 0-1 van Real Madrid. Daardoor is de cup met de grote oren momenteel in de Spaanse hoofdstad te vinden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s