Ajax in Frankrijk gelinkt aan Rennes-linksback: 'Clubs met interesse, mooi'

Ajax in Frankrijk gelinkt aan Rennes-linksback: 'Clubs met interesse, mooi'

01-06-2022 15:14 Laatste update: 15:42
38

Ajax zou één van de clubs zijn met interesse in Adrien Truffert. De twintigjarige vleugelverdediger van Stade Rennes reageerde deze week op die berichten.

In de Franse wandelgangen worden Ajax en Premier League-club Everton genoemd als mogelijke bestemmingen voor Truffert. De linksback is gevleid. "Ik ben ervan op de hoogte", laat hij weten aan RMC. "Natuurlijk is het mooi om clubs te hebben die interesse hebben. Op dit moment houdt het me nog niet echt bezig."

Truffert heeft bij Stade Rennes, waar hij afgelopen seizoen tussen bank en basis pendelde, een contract tot medio 2025. "Het was een ingewikkeld seizoen (Rennes werd vierde, red.), maar ik maak me niet druk. Misschien ga ik later nadenken over de vraag waar mijn toekomst moet liggen. Ik wil zoveel mogelijk in de Champions League spelen."

Truffert werd geboren in het Belgische Luik, maar heeft de Franse voetbalnationaliteit. Hij doorliep de jeugdopleiding van Rennes, maakte in 2020 zijn profdebuut en speelde meteen in alle Champions League-wedstrijden in dat jaar. Ajax oriënteert zich op een nieuwe linksback door het aanstaande vertrek van Nicolás Tagliafico. Owen Wijndal (AZ) staat ook op de lijst.