Dessers verlaat Feyenoord officieel: 'Dit was één van mijn beste beslissingen'

Dessers verlaat Feyenoord officieel: 'Dit was één van mijn beste beslissingen'

01-06-2022 16:42 Laatste update: 17:12
133

Feyenoord bevestigt het einde van het huwelijk met Cyriel Dessers. De 27-jarige spits, wiens salariseisen een brug te ver waren, kijkt terug op 'één groot avontuur'.

Feyenoord had tot middernacht om de optie tot koop in de huurovereenkomst met KRC Genk te lichten, maar heeft besloten dat niet te doen. Over de reden achter die beslissing meldt de Rotterdamse club niets. Wel wordt Dessers door technisch directeur Frank Arnesen bedankt voor bewezen diensten.

"Een memorabel jaar, om vele redenen", aldus Arnesen op de clubsite. "Cyriel heeft precies gedaan waarvoor we hem gehaald hebben: goals maken en het verschil maken. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het Europees succes dat de club dit jaar geboekt heeft. En ook niet onbelangrijk: hij heeft de harten van het publiek in De Kuip gestolen. We wensen hem daarom alle succes bij het vervolg van zijn voetballoopbaan."

Dessers spreekt van een 'fantastische tijd' bij Feyenoord. "Vorig jaar heb ik vlak voor het sluiten van de markt voor deze club gekozen en die beslissing is een van de beste uit mijn carrière geweest. Het hele seizoen was één groot avontuur, waarbij het succes in Europa en de prachtige interactie met het publiek er fier bovenuit steken. Ik koester rugnummer 33 en Feyenoord voor de rest van mijn leven."

Tekst gaat door onder tweet

Dessers speelde 41 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij twintig keer scoorde. De helft van zijn productie maakte de spits in de Conference League, waarmee hij de eerste topscorer in de geschiedenis van het Europese toernooi werd. Genk laat weten uit te kijken naar 'het warme weerzien' met Dessers, die in principe weer zal aansluiten bij zijn Belgische broodheer.