'Van Nistelrooy houdt Bundesliga-transfer tegen en wacht op voorbereiding'

'Van Nistelrooy houdt Bundesliga-transfer tegen en wacht op voorbereiding'

03-06-2022 07:23
38

Ritsu Doan leek PSV te verruilen voor FSV Mainz 05, maar de overgang lijkt op losse schroeven te staan. Dat heeft een reden: Ruud van Nistelrooy heeft voor nu een stokje voor de overstap gestoken, meldt BILD. 

De Doan-transfer 'wiebelt', schetst het Duitse medium. De opvolger van Roger Schmidt bij PSV lijkt niet mee te willen werken aan een transfer van Doan, die nog tot de zomer van 2024 vastligt in Eindhoven. BILD rept van een definitieve overgang naar de Bundesliga, al worden er geen bedragen genoemd die gemoeid gaan met een eventuele transfer. Van Nistelrooy wil naar verluidt pas beslissen over de toekomst van de Japanner, wanneer hij hem op de training aan het werk heeft gezien.

In 2020 werd Doan al uitgeleend aan Arminia Bielefeld. De voorbereiding op het komende seizoen kan voor de middenvelder annex aanvaller een definitieve rentree naar de Bundesliga in de weg staan. Onder Schmidt was Doan nooit een onbetwiste basiskracht, al heeft hij het afgelopen halfjaar zijn waarde bewezen. In 24 Eredivisie-optredens, het merendeel na de winterstop, kwam hij tot acht treffers.