'Dit is de Frenkie de Jong van Ajax. Koop hem dan niet, Barcelona!'

'Dit is de Frenkie de Jong van Ajax. Koop hem dan niet, Barcelona!'

06-06-2022 07:38
78

Jan van Halst werd naar eigen zeggen 'woedend' tijdens het gewonnen Nations League-duel van het Nederlands elftal met België (1-4). De reden: het indrukwekkende spel van Frenkie de Jong.

Van Halst zag in Brussel eindelijk weer de oude Frenkie. "Wij volgen natuurlijk Barcelona, daar is het bijna teleurstellend. Ik kreeg bijna medelijden met hem. Als je hem nu ziet spelen bij het Nederlands elftal, dat is toch fantastisch? Ik heb me gestoord aan Barcelona", verklaart de oud-voetballer bij Ziggo Sport.

"Dit is de Frenkie de Jong van Ajax, zoals we hem kennen", vervolgt Van Halst. "Dat hebben we nauwelijks gezien bij Barcelona. Als je hem koopt, zet hem dan op deze positie."

"We hebben hem zo vaak gezien, een beetje verdwaald daar op tien of een beetje hangend op links of rechts. Want dat zou hij er zogenaamd ook bij moeten leren. Nee, je moet Frenkie de Jong achterin zetten, als een soort regisseur, waar het hele eftal begint te voetballen. En als je dan Sergio Busquets nog hebt, dan moet je hem niet kopen! Of in ieder geval geen tachtig of negentig miljoen betalen."

De Jong werd na de zege op België ook uitgebreid geprezen door Van Gaal. De bondscoach noemde hem, samen met Steven Bergwijn, de grote uitblinker. Het is niet uitgesloten dat de 25-jarige middenvelder deze zomer wordt verkocht door Barcelona. Het Manchester United van Erik ten Hag lijkt de beste papieren te hebben.