FC Twente bevestigt 'gok': 'Sterker nog: PSV had zich nog niet voor hem gemeld'

FC Twente bevestigt 'gok': 'Sterker nog: PSV had zich nog niet voor hem gemeld'

06-06-2022 08:10
44

Jan Streuer heeft absoluut geen spijt gekregen van de 'keepersruil' tussen FC Twente en PSV. Joël Drommel vertrok naar Eindhoven en wist geen moment te overtuigen - in tegenstelling tot Lars Unnerstall, die de omgekeerde weg bewandelde.

Unnerstall keepte afgelopen seizoen de sterren van de hemel, groeide in no time uit tot een publiekslieveling en werd onlangs nog uitgeroepen tot beste doelman in VP's Elftal van het Jaar. Streuer zegt in een uitgebreid interview met Voetbal International de vragen over Unnerstall en Drommel te begrijpen.

"Bij PSV heeft men het gevoel dat Drommel niet heeft gebracht wat ze van hem hadden verwacht, terwijl wij een keeper kregen die het fantastisch deed. Maar Drommel was bij Twente een prima keeper en had een uitstekend laatste seizoen", aldus de technisch directeur van Twente. "Niet voor niets meldde PSV zich voor hem."

In Eindhoven is de druk 'veel hoger', weet Streuer. "Ze zijn allebei goede keepers, maar Unnerstall doet het absoluut niet minder. (...) We namen wel een gok, want op het moment dat we Unnerstall vastlegden, was Drommel nog niet weg. Sterker nog: PSV had zich nog niet voor hem gemeld. We gingen er wel van uit dat hij zou vertrekken. Voor ons pakte de deal goed uit. We zijn heel tevreden met Unnerstall."