Ajax moet rekening houden met Schuurs-exit: 'Alles hangt daarvan af'

8 juni om 16:23

Perr Schuurs gaat de komende week met Ajax-trainer Alfred Schreuder in gesprek over zijn toekomst. De verdediger beseft dat hij iedere week moet spelen en wil weten of dat in Amsterdam mogelijk is. 

Schuurs heeft nog geen contact gehad met Schreuder, maar de twee kennen elkaar nog uit de tijd dat de voormalig Club Brugge-trainer de rechterhand van Erik ten Hag was. Na het gesprek met de opvolger van Ten Hag zal de geboren Limburger met zijn vader en zaakwaarnemer om tafel gaan. "Alles zal afhangen van dat gesprek", laat hij optekenen door De Limburger.

Sinds zijn komst van Fortuna Sittard in 2018 wist Schuurs nog niet voor een langere periode een basisplaats af te dwingen bij Ajax. Of dat volgend seizoen wel zo is, hangt ook af van een eventueel vertrek van Jurriën Timber, weet Schuurs. Tegenover het medium onthult hij dat er 'concrete en mooie en grote clubs uit Duitsland, Italië en Engeland'. "Maar mijn zaakwaarnemer onderhoudt die contacten. Ik houd me vooral met Ajax bezig."

Gedurende zijn vier seizoenen bij Ajax speelde Schuurs tot dusver 92 officiële duels. Daarin was hij goed voor drie goals en vier assists.