Lang heeft bericht voor 'fans': 'Anders maak je je niet zo druk om Noa Lang?'

9 juni om 14:11
Laatste update: 9 juni om 14:19

Noa Lang heeft geen last van de 'stressfactor bij Oranje'. Louis van Gaal stelde onlangs dat jonge spelers in het shirt van het Nederlands elftal kunnen verlammen, maar dat gaat niet op voor de Club Brugge-aanvaller.

"Ik heb dat niet echt, nee", zegt Lang in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik voel wel wat gezonde spanning, dat hoort erbij, maar ik ben nooit echt zenuwachtig. Ik denk altijd maar zo: ik speel in het Nederlands elftal omdat ik goed kan voetballen. Waarom zou ik me nerveus maken over iets wat ik heel goed kan? Ik vind voetbal altijd gewoon leuk."

Lang was de voorbije week een van de meest besproken Oranje-internationals, naar aanleiding van zijn interview met Het Laatste Nieuws. Hij trekt zich naar eigen zeggen niets aan van de kritiek. "Ach, dat internet", reageert hij. "Het doet me helemaal niets, ik ben het gewend, die mensen kunnen mij echt niet raken. En ik denk dat ze stiekem heel erg fan van mij zijn, eerlijk gezegd. Anders maak je je toch niet zo druk om Noa Lang? Waarom zou je daar anders je tijd aan gaan verspillen?"