Lang neemt afscheid: 'België gaat me missen, ik heb jullie voetbal kleur gegeven'

Lang neemt afscheid: 'België gaat me missen, ik heb jullie voetbal kleur gegeven'

01-06-2022 08:31
256

Noa Lang kondigt in een spraakmakend interview met Het Laatste Nieuws zijn vertrek aan bij Club Brugge. De oud-speler van Ajax en FC Twente wordt in verband gebracht met een vertrek naar AC Milan en verklaart dat hij toe is aan een stap hogerop.

Lang heeft tijdens de voorbije twee seizoenen zowel bewondering als afkeer geoogst in België. "Ik heb het Belgisch voetbal heet gemaakt. Zo denk ik oprecht", laat hij weten aan HLN. "Kinderen van zes-zeven jaar hier kennen Club Brugge nu. In Nederland kijkt men ineens naar jullie competitie. Dat was voor ik bij Club speelde niet zo."

In 85 wedstrijden in het Blauw-Zwart is Lang uitgekomen op 26 goals en 26 assists. Hij kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op zijn twee seizoenen in het Jan Breydelstadion. "Geloof mij nou maar: België gaat me missen als ik weg ben. Ik heb jullie voetbal kleur gegeven. Volgend seizoen gaan jullie bidden dat er een Noa Lang rondloopt in België, die dan ook nog eens zo goed kan voetballen."

De buitenspeler is niet vies van een beetje provocatie en is niet van plan om zich anders te gedragen bij zijn nieuwe club. "Ik ben een entertainer. Mensen komen naar het stadion voor jongens als ik. En die vinger op mijn mond is een beetje mijn kenmerk geworden. Omdat ik weet hoeveel dat met mensen doet. Ik geniet bovendien wel van die sensatie." Waar hij naartoe gaat, is overigens nog niet zeker: AC Milan is in de markt voor Lang, die echter nog niet op de zaken vooruit wil lopen. "Ik kan niet ontkennen dat Milan zeker interesse heeft, maar het is niet zo dat ik een persoonlijk akkoord of zo met ze heb."