Ajax krijgt 'gouden tip' aangereikt: 'Tadic gaat in de rol van Blind spelen'

9 juni om 14:37
Laatste update: 9 juni om 15:16

Willem van Hanegem heeft advies voor Ajax-trainer Alfred Schreuder. De Kromme denkt dat de Amsterdammers komend seizoen in een tweespitsensysteem moeten aantreden, net als Erik ten Hag in de laatste fase van het voorbije seizoen deed. 

Aan het eind van afgelopen seizoen rouleerde Ten Hag met Sébastien Haller, Brian Brobbey en Dusan Tadic in een tweespitsensysteem. Van Hanegem pleit voor een nieuwe rol voor laatstgenoemde. "Je ziet het aan de aanvoerder (Tadic, red.), dat hij steeds verder naar achteren gaat spelen", zegt hij in gesprek met ESPN-verslaggever Hans Kraay junior. Over het algemeen fungeerde de Serviër als linksbuiten, maar Van Hanegem heeft er een ander idee bij. "Tadic gaat volgend seizoen in de rol van Daley Blind spelen."

"Hans, twee spitsen", verduidelijkt hij. Volgens De Kromme moet Schreuder Haller en Steven Bergwijn, die mogelijk naar Amsterdam verkast, in de spits posteren. "En dan speelt Tadic aan de linkerkant." Kraay vraagt zich af of Van Hanegem Ajax de gouden tip heeft gegeven, waardoor Feyenoord het kampioenschap al kan vergeten. "Zeg dat ik het niet gezegd heb", besluit de ras-Feyenoorder gevat.