Update: 'Mexico niet de volgende bestemming van De Jong, PSV blijft hopen'

9 juni om 17:43
Laatste update: 13 juni om 07:18

PSV krijgt mogelijk concurrentie uit Mexico in de strijd om Luuk de Jong. Deportivo Toluca heeft interesse in de 31-jarige Nederlandse spits, beweert althans TUDN.

Toluca wil graag een spits van faam aantrekken en richt de pijlen in eerste instantie op Edinson Cavani. De Uruguayaan lijkt echter een andere keuze te maken, waardoor De Jong in beeld zou komen, meldt TUDN

Het Spaanse AS weet dat het nog wel een flinke klus wordt voor geïnteresseerde clubs om een akkoord te bereiken met Sevilla. De Andalusiërs verlangen namelijk een transfersom die kan oplopen tot vijf miljoen euro. Een soortgelijk bedrag verdient de 38-voudig Oranje-international momenteel bruto per jaar in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Onder meer PSV zet in op een terugkeer van De Jong. Dat het WK in Qatar voor de deur staat spreekt in het voordeel van de Eindhovenaren. De Jong wil in beeld blijven bij bondscoach Louis van Gaal, die hem voor de Nations League-duels van deze maand links liet liggen. 

Sevilla verhuurde De Jong dit seizoen aan FC Barcelona. Na een moeizaam begin veroverde hij alsnog de Catalaanse harten door als invaller een paar keer van grote waarde te zijn.

Update: Navraag van het Eindhovens Dagblad leert dat de kans klein is dat Luuk de Jong naar Mexico vertrekt. PSV is wel nog altijd in de race, maar wacht op een beslissing van de spits. Clubwatcher Rik Elfrink moet Eindhovense fans die creatief waren met photoshop dan ook teleur stellen.