Southgate weert kritiek: 'Ik laat me niet beïnvloeden door 'populaire meningen''

11 juni om 08:54
Laatste update: 11 juni om 08:56

Gareth Southgate kan zich niet vinden in de kritiek die hij krijgt na de eerste twee wedstrijden in de Nations League. De bondscoach van Engeland verloor van Hongarije, speelde gelijk tegen Duitsland en wordt verweten veel te defensief te spelen. 

De Engelsen treffen zaterdag Italië in de 'Poule des Doods' en van die wedstrijd zal veel afhangen. Engeland staat namelijk stijf onderaan in de groep en moet snel resultaten gaan boeken om in Groep A te blijven. Volgens Southgate is de kritiek echter ongegrond.

"Kijk, ik moet een balans vinden", stelt Southgate op de persconferentie in aanloop naar het duel, geciteerd door RMCSport. "Als je geen team hebt geleid, heb je een andere kijk op het spel. Ik begrijp degenen die betalen om Grealish te zien met Sterling en Saka volledig, dat is topvoetbal."

The Three Lions bereikten in 2020 nog de finale van het EK en het elftal van Southgate lijkt tot dusver een schim van de ploeg van twee jaar geleden. "Ik denk dat we goed werk doen en we zullen doorgaan met het verbeteren van het team. We ontwikkelen jonge spelers die Engeland nog lang in goede vorm zullen houden. Maar ik kan me niet laten beïnvloeden door de 'populaire mening' waarbij er elke wedstrijd ongeveer vijftien namen op het veld moeten staan", besluit Southgate.