Haaland neemt zijn land weer bij de hand: promotie lonkt voor Noorwegen

12 juni 2022 om 19:52

Dankzij Erling Haaland mag Noorwegen dromen van een plekje in de hoogste Nations League-divisie. De spits had een belangrijk aandeel in een nieuwe overwinning op Zweden, waardoor Noorwegen ruim aan kop gaat in zijn poule.

De Noren, die uitkomen in de vierde groep van Nations League-divisie B, speelden zondag voor de tweede keer in een week tijd tegen Zweden. Eerder werd er met 1-2 gewonnen door twee goals van Haaland, nu werd het 3-2 mede dankzij twee goals van Haaland. De spits van Manchester City scoorde wederom vanaf de stip en maakte daarnaast een velddoelpunt.

De andere goals kwamen op naam van Emil Forsberg, Alexander Sørloth en Viktor Gyökeres. Bij Noorwegen mocht Feyenoord-back Marcus Pedersen nog invallen, Fredrik Aursnes moest het duel vanaf de tribune bekijken.

Door de tweede overwinning op Zweden staat Noorwegen eerste in zijn poule, met vier punten meer dan nummer twee Servië. De ploeg van Ajacied Dusan Tadic heeft echter nog een wedstrijd tegoed. Zweden moet nu vooral uitkijken dat het niet degradeert naar Divisie C. Nummer laatst Slovenië heeft nu twee punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.