Amsterdamse aanvoerder van Indonesië: Jullie zien me niet snel terug

Amsterdamse aanvoerder van Indonesië: "Jullie zien me niet snel terug"

14-06-2022 14:26 Laatste update: 15:34
38

Marc Klok heeft de Nederlandse profcompetities nooit gehaald en speelde met wisselend succes in Schotland, Bulgarije en Engeland, maar stijgt tot grote hoogten in Indonesië. De geboren Amsterdammer heeft geen Indonesische achtergrond, maar kon zich wel laten naturaliseren en is aanvoerder van de nationale ploeg.

Klok vertrok in 2017 van Dundee FC naar PSM Makassar en de fans liepen uit om hem welkom te heten. "Dat was niet normaal. Er had nog nooit een fan mij opgewacht op een vliegveld, dus ik was compleet verbaasd. Zoveel aandacht, zoveel interesse", vertelt hij aan Het Parool. "Ik moest er aan wennen, maar voelde mij eindelijk een bekende voetballer. Zo zie je maar: er leiden meerdere wegen naar Rome, of Jakarta."

Zijn vuurdoop was een uitwedstrijd op Papoea, in één van de eerste weken na zijn entree. "If you survive this match, you will survive Indonesia", lieten teamgenoten weten. Na een reis van veertien uur viel Klok van de ene verbazing in de andere. "In een hotel zonder internet, door het raam zag ik mensen met enorme kapmessen over straat lopen. Waar was ik beland? We speelden een wedstrijd op een veld met overal stenen en het gras tot op de kuiten. Slechts aan één zijde stond een tribune. Ik durfde geen sliding te maken en overleefde uiteindelijk de wedstrijd."

Inmiddels is Klok via Persija Jakarta bij topclub PERSIB Bandung beland en heeft hij zich dus in de kijker bij de nationale ploeg gespeeld. "Wie had dat ooit gedacht? Marc Klok als aanvoerder van Indonesië? Ik in ieder geval niet." Hij heeft dus voorlopig geen reden om terug naar Nederland te komen. "Het publiek is van een ander niveau, vergelijkbaar met Zuid-Amerika en Turkije misschien. Het is mooi om mee te maken. Jullie zien me niet snel terug. I will survive."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marc Klok (@marcklok)