'Real behoudt smaakmaker en neemt exorbitante ontsnappingsclausule op in contract'

'Real behoudt smaakmaker en neemt exorbitante ontsnappingsclausule op in contract'

15 June - 22:45
8

Vinícius Júnior gaat in juli zijn contract bij Real Madrid verlengen, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Koninklijke neemt een gigantisch hoge ontsnappingsclausule op in de nieuwe verbintenis van de Braziliaanse dribbelaar.

Vinícius speelt sinds de zomer van 2018 bij Real en was het afgelopen La Liga- en Champions League-seizoen samen met Karim Benzema de smaakmaker in de voorhoede. De Madrilenen willen hem uit handen van andere topclubs houden en bieden hem een verbeterd contract aan, dat hem tot de zomer van 2026 aan Real verbindt. Per ingang van zijn nieuwe contract wordt hij een van de best betaalde spelers in de selectie van de Champions League-winnaar.

Dat Real er alles aan doet om de 21-jarige Vinícius binnenboord te houden, blijkt uit zijn ontsnappingsclausule. De Braziliaan mag pas tussentijds gaan, wanneer een club één miljard euro neerlegt. Het is niet voor het eerst dat een dergelijke clausule in het Spaanse voetbal wordt opgenomen in een contract. Eerder liet FC Barcelona eenzelfde clausule opnemen in de contracten van Pedri en Ansu Fati. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s