Gladon dwingt tweejarig contract af: 'Ik voel me gewaardeerd door de fans'

Gladon dwingt tweejarig contract af: 'Ik voel me gewaardeerd door de fans'

17-06-2022 18:56
16

Paul Gladon blijft bij Fortuna Sittard. De aanvaller, die in februari als clubloze speler aansloot bij de ploeg van Sjors Ultee, heeft een tweejarig contract afgedwongen bij de Limburgers.

Gladon zat sinds de zomer van 2021 zonder club nadat hij vertrok bij FC Emmen. Hoewel hij een halfjaar geen wedstrijd had gespeeld, durfde Fortuna het aan om met hem in zee te gaan. Met drie doelpunten in elf competitieduels wist de dertigjarige spits de clubleiding te overtuigen met een nieuw contract. "Paul heeft in een korte periode bewezen van toegevoegde waarde te zijn voor Fortuna Sittard", reageert technisch directeur Sjoerd Ars op de clubkanalen. "Dat we graag met hem verder willen heeft hij zelf afgedwongen door altijd honderd procent te geven, zowel op de trainingen als tijdens wedstrijden."

De spits is zelf ook blij met zijn verlengde verblijf in Sittard. "Ik ben meteen goed opgevangen en het voelt enorm familiair, ik voel me ook enorm gewaardeerd door de fans. Daar blijf ik ook de komende jaren graag deel van uitmaken." Gladon begon zijn loopbaan elf jaar geleden bij Sparta Rotterdam. Daarna verdedigde hij de clubkleuren van FC Dordrecht, Heracles Almelo, Wolverhampton Wanderers, Sint-Truiden, FC Groningen, Willem II en FC Emmen.

Mogelijk moet Gladon volgend seizoen concurreren met Burak Yilmaz. De Turkse spits van Lille OSC staat bij Fortuna op de radar en de Limburgers willen een serieuze poging doen om hem binnen te halen.