Dick Schreuder over nieuwe Ajax-assistent: 'Oefeningen waar je duizelig van werd'

Dick Schreuder over nieuwe Ajax-assistent: 'Oefeningen waar je duizelig van werd'

18 juni - 09:34
77

Voor Dick Schreuder zal het niet als een verrassing komen dat zijn broer Alfred Schreuder bij Ajax gaat samenwerken met Matthias Kaltenbach. De huidig trainer van PEC Zwolle raakte in zijn periode bij Hoffenheim onder de indruk van de 37-jarige Duitse assistent.

De Telegraaf meldde vrijdag dat Kaltenbach de Bundesliga-club verruilt voor de Nederlandse kampioen, dat een minimale transfersom betaalt. Hij werkte bij Hoffenheim al samen met Alfred Schreuder. Ook broer Dick Schreuder fungeerde in het seizoen 2019/2020 als rechterhand van de nieuwe Ajax-trainer. Hij was in april in een interview met Voetbal International al lovend over Kaltenbach.

"Bij Hoffenheim liep ook een assistent-trainer, Matthias Kaltenbach, die pass-trap-oefeningen had waar je gewoon duizelig van werd. Die waren echt niet normaal, daar heb ik enorm veel van opgestoken, ik heb ze nog steeds allemaal op video", vertelde de PEC-coach. "Joshua Brenet zei vorige week in jullie blad dat trainen onder Nagelsmann voelde alsof je naar de universiteit ging. Ik snap precies wat hij daarmee bedoelde."

Kaltenbach is bij Ajax de vervanger van Mitchell van der Gaag en Winston Bogarde. Eerstgenoemde ging met Erik ten Hag mee naar Manchester United, terwijl Schreuder in zijn staf geen plaats meer had voor Bogarde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast