Van Nistelrooy zal niet op verschil met Ajax wijzen: 'PSV gaat voor alle prijzen'

Van Nistelrooy zal niet op verschil met Ajax wijzen: 'PSV gaat voor alle prijzen'

20 June - 18:55
225

Ruud van Nistelrooy wil de financiële verschillen tussen PSV en Ajax komend seizoen niet als excuus gebruiken. De nieuwe trainer van de Eindhovenaren benadrukt dat de lat hoog ligt in het Philips Stadion.

Voorganger Roger Schmidt wees vorig seizoen een aantal keer op het grotere budget van de Amsterdamse titelconcurrent, maar daar doet Van Nistelrooy niet aan mee. "Ik kijk niet zo naar de begroting van andere clubs. Bij PSV hoort de doelstelling dat je nationaal voor alle prijzen gaat. Dat vind ik. Ik kijk dan niet naar begrotingen", zo stelt de zeventigvoudig Oranje-international maandag tijdens een persconferentie.

"Ik vind het geloof dat het kan heel belangrijk", gaat Van Nistelrooy verder. "Dat geloof is er. Je moet het laten zien en je moet er alles aan doen. Dat begint vandaag. Zo beleef ik sport, als een missie, een emotie, als strijd en passie. Als alles."

PSV kroonde zich in 2018 voor het laatst tot kampioen van Nederland. Het afgelopen seizoen was het verschil met Ajax in de Eredivisie slechts twee punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s