Van Nistelrooy bevestigt PSV-transfer en is verheugd: 'Heel hoog niveau'

20 juni om 17:18

PSV gaat zich spoedig versterken met Walter Benítez, bevestigt trainer Ruud van Nistelrooy. De 29-jarige doelman is al in Eindhoven.

"Walter Benítez is hier, die wordt gekeurd. Hopelijk kunnen we snel groen licht krijgen", zegt Van Nistelrooy na de eerste training van PSV voor het nieuwe seizoen. De nieuwe trainer van de Eindhovenaren heeft hoge verwachtingen van de Argentijn, die transfervrij overkomt van OGC Nice. "Het is fantastisch voor ons. Het is een echte prof, een winnaar. Daarnaast heeft hij voetbalkwaliteiten, naast zijn keeperskwaliteiten. Het is een allround-keeper op een heel hoog niveau."

Van Nistelrooy krijgt ook de beschikking over Boy Waterman, die maandag al meetrainde. "Hij komt op plek drie. Daar wil ik graag iemand met heel veel ervaring, die nog steeds superfit is en een prof is. Hij kan ook de andere keepers ondersteunen, onder meer in de kleedkamer." 

Drommel
Van Nistelrooy sprak ook al met Joël Drommel, die Benítez komend seizoen voor zich moet dulden in de pikorde. "Ik heb ook met Joël gesproken. Ik heb aangegeven dat hij een grote aankoop is en dat we hem absoluut niet afschrijven. Het is nu nog niet daar waar we het graag zien als absolute nummer één, dat snapt hij zelf ook. Maar met zijn leeftijd is er nog veel uit te halen, daar gaan we zeker mee aan de slag."