Van Bommel tijdens PSV-tijd al onder indruk van Overmars: Volledige rugdekking

Van Bommel tijdens PSV-tijd al onder indruk van Overmars: "Volledige rugdekking"

21-06-2022 13:58 Laatste update: 22-06-2022 06:41
24

Mark van Bommel is dinsdag officieel gepresenteerd bij Royal Antwerp FC. Na voortijdig gestrande avonturen bij PSV en VfL Wolfsburg maakt hij bij The Great Old een doorstart van zijn trainerscarrière.

Antwerp begint eind juli al in de Conference League-voorrondes, terwijl de start van de Belgische competitie traditioneel vroeg in het jaar valt. Hij heeft dus niet veel tijd om zijn ambitieuze nieuwe club naar zijn hand te zetten. "Natuurlijk heb ik een idee en een visie. De Nederlandse school, een goed uitgevoerde 4-3-3, zal leidend zijn. Maar als dat niet direct werkt, sta ik ook open voor andere systemen. Daar ben ik niet halsstarrig in", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "We willen zo snel mogelijk meedoen om de prijzen. En hoe snel dat dan is, blijft altijd afhankelijk van wat er in een seizoen gebeurt. Maar de ideeën en het plan zijn ambitieus. Daar was ik van gecharmeerd."

De aanwezigheid van technisch directeur Marc Overmars was een belangrijke factor. De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij het Nederlands elftal, later stonden ze als Ajax-directeur en PSV-trainer tegenover elkaar. "In mijn PSV-tijd als trainer was ik al onder de indruk hoe hij bij Ajax elk jaar weer sleutelde aan een nóg sterkere selectie. Dat is belangrijk voor een trainer. Maar pas echt cruciaal is het dat hij Peter Bosz en Erik ten Hag onder elke omstandigheid volledige rugdekking heeft gegeven", aldus Van Bommel, die refereert aan zijn dienstverbanden in Eindhoven en Wolfsburg. "Bij de vorige clubs heb ik ondervonden dat steun van de mensen met wie je werkt essentieel is."

De assistenten van Van Bommel zijn ook landgenoten. Jurgen Dirkx is een bekende uit zijn PSV-tijd, John Stegeman en Andries Ulderink kwamen op voorspraak van Overmars. "Ik ben heel blij met deze combinatie van verschillende karakters én voetbalinzichten. Overmars heeft mensen om me heen gezet, die complementair zijn." Na Vincent Janssen moeten er nog een paar spelers komen, maar Van Bommel heeft het volste vertrouwen in Overmars. "Zijn standaardopmerking is: laat mij nou maar knutselen aan dat elftal. Daar laat ik hem ook zijn gang in gaan."