Janssen winkelt opnieuw bij FC Utrecht: 'Met Nick halen we scorend vermogen'

Janssen winkelt opnieuw bij FC Utrecht: 'Met Nick halen we scorend vermogen'

22 June - 17:22
47

Nick Venema is vertrokken bij FC Utrecht. De spits werd het afgelopen halfjaar al verhuurd aan VVV-Venlo en vervolgt daar zijn loopbaan. Venema tekent tot medio 2025 in Limburg.

Bij Utrecht beschikte de 23-jarige aanvaller nog over een contract tot volgend jaar, waardoor VVV een transfersom betaalt aan de Domstedelingen. "VVV is een hele mooie club en ik heb het hier heel erg goed naar mijn zin gehad", reageert Venema op de clubsite. "Ik wilde dus graag blijven en na de goede gesprekken met Willem Janssen en de komst van Rick Kruys, die ik al goed ken vanuit mijn tijd bij FC Utrecht, was het voor mij snel duidelijk dat ik ook de komende jaren voor VVV wil spelen."

Technisch directeur Janssen vist met de komst van Kruys en nu Venema uit de vijver van zijn voormalig werkgever. "Met Nick halen we het extra scorend vermogen binnen waar we naar op zoek waren", stelt hij. "Het is voor VVV een hele goede deal die past binnen onze mogelijkheden. Dat is vooral mogelijk doordat Nick zelf gewoon heel graag bij VVV wilde blijven."

Venema kreeg door zijn vele doelpunten voor Jong FC Utrecht de bijnaam Fenomenema. Een doorbraak in de hoofdmacht bleef uit. De voorbije jaren werd hij door Utrecht ook al verhuurd aan Almere City en NAC Breda.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s