Via Arizona, Florida en Bayern naar FC Utrecht: 'Alleen het parkeren is een ramp'

Via Arizona, Florida en Bayern naar FC Utrecht: 'Alleen het parkeren is een ramp'

Gisteren, 09:46
26

Taylor Booth is blij om bij FC Utrecht te zijn. De Amerikaan legde, ondanks zijn 21 jaar, al een hele wereldreis af om in de Eredivisie te komen. Hij liet op zijn veertiende zijn familie in Salt Lake City achter en kwam via Arizona, Florida en Bayern München in de Domstad terecht.

De eerste indrukken van Booth in Utrecht zijn positief. "De mensen zijn geweldig. En de stad is prachtig. Alleen het parkeren is een ramp", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "FC Utrecht wilde me in januari al hebben, maar Bayern stond dat niet toe." Hoewel hij een halfjaar langer moest wachten op zijn gewilde overgang naar de Eredivisie, kijkt hij met veel plezier terug op zijn periode in Duitsland. "Ik heb heel veel met het eerste getraind en dat is een geweldige ervaring geweest. Om met spelers als Robert Lewandowski en Leroy Sané op het veld te staan was heel speciaal."

"Ik heb veel steun gehad aan Joshua Kimmich, die altijd erg begaan is met jonge spelers", vervolgt hij. "Daarnaast trok ik vooral op met jonge jongens als Jamal Musiala, Chris Richards, Joshua Zirkzee en Alphonso Davies." Booth gaat met Utrecht voor een topzespositie in de Eredivisie. "Het is altijd een beetje spannend om nieuw bij een club te komen, maar gelukkig zijn er dit jaar bij FC Utrecht veel mensen voor wie het geldt, dat ze pas bij de club zijn. Ik ben niet de enige."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s