'Ten Hag en Rangnick op gespannen voet: Nederlander weigerde samenwerking'

'Ten Hag en Rangnick op gespannen voet: Nederlander weigerde samenwerking'

24 juni - 10:55
56

Erik ten Hag is medeverantwoordelijk voor het vertrek van Ralf Rangnick bij Manchester United, meldt ESPN. De Duitser zou zijn bondscoachschap bij Oostenrijk combineren met een adviserende rol op Old Trafford, maar besloot van laatstgenoemde functie af te zien na de komst van Ten Hag.

Ten Hag zou een samenwerking met Rangnick niet zien zitten. Daarnaast zouden enkele uitspraken van de 63-jarige Duitser bij de clubleiding van United in het verkeerde keelgat geschoten zijn, klinkt het. Naar verluidt rommelde het voor de komst van de Nederlander al binnenskamers bij de Engelse grootmacht. Rangnick was al ontevreden over de gang van zaken, al gaf Ten Hag het laatste zetje om hem te doen besluiten op te stappen. 

Rangnick zou geëist hebben de toenmalig Ajax-trainer persoonlijk te ontmoeten, om de overdracht te verzorgen. Ten Hag zou hebben aangestuurd op enkel telefonisch contact. Waar de Nederlander onwelwillend tegenover een samenwerking met Rangnick stond, zouden de United-eigenaren ook getwijfeld hebben aan de Duitser. Zo was de clubleiding ontstemd over uitspraken van Rangnick, dat de club deze zomer tien nieuwe spelers nodig zou hebben. 

Rangnick volgde in het najaar van 2021 Ole Gunnar Solskjaer op als manager van de Engelse club. Onder zijn leiding eindigde United op een teleurstellende zesde plaats in de Premier League. Hoewel hij nog twee jaar aan de club verbonden zou blijven als adviseur, richt hij zich volledig op de nationale ploeg van Oostenrijk. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast