'Malacia hakt knoop door en kiest voor Lyon: Feyenoord verleent medewerking'

'Malacia hakt knoop door en kiest voor Lyon: Feyenoord verleent medewerking'

24-06-2022 16:21 Laatste update: 16:26
411

Tyrell Malacia gaat zijn carrière voortzetten bij Olympique Lyon, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. De Italiaanse journalist meldt dat alleen de laatste puntjes nog op de i moeten worden gezet, voor een Feyenoord-vertrek wereldkundig gemaakt wordt.

Malacia gaat voor vijftien miljoen euro de overstap maken naar de Ligue 1. In eerste instantie bood L'OL tien miljoen euro, maar dat bod sloeg Feyenoord rigoureus af. De Rotterdammers verlangden naar verluidt het dubbele, maar hebben nu een compromis gevonden met Lyon. De laatste details worden momenteel besproken.

Manchester United en Newcastle United waren ook in de race voor de handtekening van Malacia, maar de Oranje-international heeft zijn jawoord aan Lyon gegeven. Naar verluidt heeft Peter Bosz, die hoofdtrainer is bij Franse club, de doorslag gegeven in de beslissing van de linksback. 

Tegen Napoli in de Champions League debuteerde Malacia voor de hoofdmacht van Feyenoord. In de zomer van 2017 maakte hij definitief de overstap van de jeugdopleiding naar het eerste elftal. De linkspoot kwam in totaal 136 keer in actie voor de Stadionclub. Daarin was hij goed voor vier treffers en tien assists. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie