Ihattaren promoveert naar kleedkamer 1 bij Ajax: 'Hele zomer doorgetraind'

Ihattaren promoveert naar kleedkamer 1 bij Ajax: 'Hele zomer doorgetraind'

24 juni - 21:42
305

Kersvers Ajax-trainer Alfred Schreuder is onder de indruk van Mohamed Ihattaren. De van Juventus gehuurde linkspoot is topfit aan de voorbereiding begonnen en promoveert naar kleedkamer 1, bevestigt Schreuder.

Ihattaren werd halverwege het vorige seizoen van Juventus gehuurd en stroomde bij Jong Ajax in, al maakte hij in de verloren bekerfinale tegen PSV ook minuten bij de hoofdmacht. Vanaf nu maakt hij ook officieel deel uit van het eerste elftal. "Hij zit nu in kleedkamer 1, zoals we dat hier noemen", wordt Schreuder geciteerd door NU.nl. "Nu moet hij wedstrijdritme krijgen en fit blijven. Hij heeft de hele zomer in overleg met de club getraind, dat is een goed teken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

De twee hadden voor de eerste training al contact met elkaar. Schreuder weet dat Ihattaren een hectisch seizoen achter de rug heeft, waarin hij op een zijspoor raakte bij PSV en een mislukt avontuur in Italië beleefde. "Ik heb hem verteld dat hij bij me kan aankloppen als hij hulp nodig heeft. Hij heeft extreem veel talent. Op jonge leeftijd was hij al zo goed. Dat zag je bij PSV. De klasse druipt nog steeds van hem af."

Ajax is deze week aan de voorbereiding op het seizoen 2022/2023 begonnen. Het Duitse SV Meppen is dinsdag de eerste tegenstander.