Flemming keert Fortuna de rug toe: 'Een grote stap naar de thuisbasis van voetbal'

Flemming keert Fortuna de rug toe: 'Een grote stap naar de thuisbasis van voetbal'

25 juni - 10:14 Laatste update: 10:15
62

Fortuna Sittard raakt Zian Flemming kwijt aan het Engelse Millwall FC. De aanvallende middenvelder heeft een meerjarig contract bij de nummer twaalf van het afgelopen Championship-seizoen getekend.

Hoewel beide clubs de transfersom niet bekendmaken, lekte vrijdag al uit dat Fortuna bijna het transferrecord van 2,7 miljoen euro zou verbreken. Die staat nog altijd op naam van Mark van Bommmel, die in het seizoen 1999/2000 naar PSV verkaste. Flemming had de binnen- en buitenlandse clubs voor het uitkiezen, maar verkast naar Millwall.

Hij geeft aan dat manager Gary Rowett een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn komst. "De club wilde me afgelopen zomer en in de winterstop al halen, maar dat lukte allebei niet. Deze zomer liet hij weer blijken mij graag te willen hebben", reageert Flemming op de clubsite van The Lions. "Het is voor mij een grote stap om naar Millwall te komen en naar Engeland, de thuisbasis van het voetbal, te verhuizen", aldus Flemming. 

In de zomer van 2020 maakte Flemming de overstap van PEC Zwolle naar Limburg. Gedurende zijn periode bij Fortuna speelde hij 63 wedstrijden, waarin hij 27 keer scoorde en elf keer aangever was. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie