Rekik: 'Als je traint tegen Lacazette, word je daar niet slechter van'

Rekik: 'Als je traint tegen Lacazette, word je daar niet slechter van'

25-06-2022 16:15 Laatste update: 16:30
25

Omar Rekik speelt voor het eerst sinds zijn vertrek uit de jeugdopleiding van PSV in 2015 weer in Nederland. De buitenlandse avonturen hebben hem naar eigen zeggen gesterkt als persoon.

Via Olympique Marseille, Hertha BSC en Arsenal belandde de pas twintigjarige Rekik afgelopen week bij Sparta Rotterdam. "Het is leuk dat je bij een grote club speelt, maar uiteindelijk moet je gaan spelen", is de centrumverdediger realistisch tegenover ESPN. Rekik speelde dus nog nooit een Eredivisie-duel, maar heeft hoge verwachtingen van de Nederlandse competitie. "Ik heb veel in het buitenland gezeten, maar ik had altijd een Nederlandse televisie. Ik heb de Eredivisie dus wel gevolgd."

Rekik neemt de lessen uit het buitenland mee naar Sparta. "Als je traint tegen Alexandre Lacazette, dan word je daar niet slechter van." Naar eigen zeggen heeft de centrale verdediger dezelfde trekjes als zijn broer, Karim Rekik. "Ik voetbal iets meer, maar ik wil niet zeggen dat ik beter ben", stelt Rekik, die bij een nieuwe handhaving van de Kasteelclub mogelijk de microon grijpt. "Of je mij Omar Rekiki hoort zingen? Misschien, misschien", lacht hij, doelend op het 'liedje' dat zijn broer zong bij het kampioenschap van PSV.