De Ligt prijkt op Italiaanse voorpagina: 'ex-Ajacied kost honderd miljoen'

De Ligt prijkt op Italiaanse voorpagina: 'ex-Ajacied kost honderd miljoen'

27 juni - 10:14
63

Juventus staat niet per se onwelwillend tegenover een transfer van Matthijs de Ligt, maar de Nederlander moet dan wel de absolute hoofdprijs opleveren. Dat meldt het in Turijn gezetelde Tuttosport maandag.

De Ligt staat in de belangstelling van Chelsea, dat door het vertrek van Antonio Rüdiger en Andreas Christensen op zoek is naar nieuwe verdedigers. The Blues brachten naar verluidt al een bod uit van dertig miljoen euro, plus Christian Pulisic of Timo Werner. Juventus zit echter niet te wachten op een spelersruil en wil de volle mep ontvangen voor de ex-Ajacied, die in 2019 in totaal zo'n 85 miljoen euro kostte.

Tuttosport sprak met meerdere zaakwaarnemers en technisch directeuren en concludeert dat het gewenste bedrag honderd miljoen euro is. Wat ook een rol speelt is het feit dat De Ligt een contract tot medio 2024 heeft. Volgend jaar zomer zal zijn transferwaarde dus flink zakken. 

Eerder deze maand, tijdens het Nations League-vierluik van Oranje, hield De Ligt zelf de opties open. "Er worden momenteel gesprekken gevoerd en als het moment daar is, dan beslis ik of ik ga verlengen of dat ik verder wil kijken", zei hij tegen de NOS. "Ik kijk altijd naar wat het beste is voor mezelf qua sportief project. Twee keer op rij een vierde plek is niet goed genoeg, daarin zullen we stappen moeten maken."

Volgens de Italiaanse sportkrant heeft Juve al een alternatief op het oog. Kalidou Koulibaly geldt als eerste keus mocht De Ligt vertrekken. 'Maar een afscheid van de Nederlander wordt pas werkelijkheid als er een monsterlijk bod komt.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast