Linssen hoopt op Messi in eerste maand in Japan: 'Pik je toch even mee'

Linssen hoopt op Messi in eerste maand in Japan: 'Pik je toch even mee'

27 juni - 13:14
24

Bryan Linssen heeft bij de eerste training van Feyenoord afscheid genomen van zijn ploeggenoten. De Japanse topclub Urawa Red Diamonds presenteerde hem maandagochtend.

Linssen, die voor tweeënhalf jaar heeft getekend, stapt deze week op het vliegtuig naar Japan. "Ik ga er vooralsnog alleen heen, mijn vrouw en de hond blijven in eerste instantie hier. We moeten met de club heel veel reizen, Urawa speelt namelijk ook in de Champions League van Azië", vertelt de 31-jarige aanvaller aan het Algemeen Dagblad.

"Alex Schalk (ex-NAC Breda, red.) speelt er al, hij heeft mij van alles verteld. Ik kijk er naar uit. Ja, ook naar het avontuur natuurlijk. Als kind droom je in eerste instantie niet van voetballen in Japan, dan wil je in Spanje of in Engeland spelen. Maar dit is toch mooi om te gaan meemaken. (...) In Nederland was ik altijd de kleinste speler, maar in Japan ben ik denk een middelmaatje qua postuur."

Volgende maand (23 juli) speelt Urawa Red Diamonds een oefenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain in Saitama. "Even vlammen en kijken wat we nog meer kunnen afdwingen", lacht Linssen. "Maar serieus, zou wel lekker zijn als Messi meedoet in die wedstrijd. Pik je dan toch even mee."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s