'Chelsea bespreekt dubbeldeal met City: Aké goedkoper alternatief voor De Ligt'

'Chelsea bespreekt dubbeldeal met City: Aké goedkoper alternatief voor De Ligt'

27-06-2022 23:53
32

Chelsea hoopt op het Manchester City-duo Raheem Sterling-Nathan Aké en heeft de gesprekken met The Citizens opgestart, meldt The Telegraph. Aké moet het goedkopere alternatief voor landgenoot Matthijs de Ligt worden.

Beide spelers zijn geen onomstreden basisklanten bij Manchester City en werden eerder al aan Chelsea gelinkt. Volgens The Telegraph zijn er inmiddels een paar stappen vooruit gezet: Chelsea heeft de gesprekken met de concurrent geopend en zowel Sterling als Aké staat open voor een vertrek naar Stamford Bridge.

Chelsea dacht ook aan De Ligt, maar de Juventus-verdediger moet minstens honderd miljoen euro kosten. Nu zijn Aké – die al een deel van zijn jeugdopleiding bij The Blues genoot – en Sevilla-verdediger Jules Koundé nadrukkelijk in beeld om samen met Reece James de gerenoveerde achterhoede te leiden. Chelsea raakt met Antonio Rüdiger (Real Madrid) en Andreas Christensen (nog niet bekend) al twee centrale verdedigers kwijt, terwijl César Azpilicueta en Marcos Alonso ook aan een vertrek denken.