'FC Barcelona doet zaken met Tottenham Hotspur: salariskwestie enige struikelblok'

'FC Barcelona doet zaken met Tottenham Hotspur: salariskwestie enige struikelblok'

29 juni - 15:13 Laatste update: 15:36
15

FC Barcelona dreigt Clément Lenglet kwijt te raken. De 27-jarige Fransman heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Tottenham Hotspur voor een verhuurperiode van één seizoen.

Lenglet speelde het afgelopen seizoen 21 La Liga-wedstrijden, waarvan slechts zes als basisspeler. De centrumverdediger staat voor een tijdelijke overstap naar Spurs, meldt Marca. De gesprekken tussen beide clubs zijn naar verluidt in een vergevorderd stadium, terwijl Lenglet zelf zijn jawoord al heeft gegeven aan de nummer vier van het voorbije Premier League-seizoen. 

Gezien de economische situatie van Barcelona zouden de Catalanen azen op een verkoop, maar Spurs is uit op een huurperiode. Barça vraagt namelijk veel geld voor Lenglet, die in 2018 voor bijna 36 miljoen euro gekocht werd van Sevilla. Mocht Barcelona akkoord gaan met een uitleenperiode, is volgens het Spaanse medium alleen het salaris van de Fransman nog een heikel punt. De Catalanen willen dat Spurs alles betaald, terwijl de Engelse club ook een bijdrage van Spaanse kant verwacht. Barcelona hoopt de deal nog voor aanstaande maandag af te ronden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast