'Het woord is aan De Jong: Barcelona en United akkoord over 85 miljoen'

'Het woord is aan De Jong: Barcelona en United akkoord over 85 miljoen'

29-06-2022 17:03 Laatste update: 17:08
93

De transfersoap rondom Frenkie de Jong nadert zijn einde. FC Barcelona en Manchester United zijn eruit wat betreft de transfersom, meldt Fabrizio Romano. De bal ligt nu bij de 25-jarige middenvelder.

Barcelona en United hebben lang onderhandeld over het prijskaartje van De Jong. Waar de Catalanen de geïnvesteerde 86 miljoen euro koste wat kost wilden terugverdienen, gingen The Mancunians lange tijd niet verder dan 65 miljoen euro. Middels een nieuwe constructie hebben beide partijen elkaar gevonden en een compromis gesloten, weet Romano.

Mocht de transfer daadwerkelijk rond komen, verkast De Jong voor 65 miljoen euro vast en twintig miljoen euro aan bonussen naar Old Trafford. Het enige punt van discussie tussen Barcelona en United is welke bonusregelingen er getroffen worden. Naar verluidt worden de persoonlijke voorwaarden direct na een overeenstemming tussen de clubs met de Oranje-international besproken.

De Jong heeft er geen geheim van gemaakt graag in Catalonië te blijven, maar alles wijst erop dat de overgang naar de Premier League er toch gaat komen. Bij United wordt hij in ieder geval herenigd met Erik ten Hag. Mogelijk treft hij ook zijn Oranje-ploeggenoot Tyrell Malacia in Engeland.