Excelsior komt met bevestiging: topscorer Dallinga verhuist naar Frankrijk

Excelsior komt met bevestiging: topscorer Dallinga verhuist naar Frankrijk

1 juli - 12:20 Laatste update: 12:44
57

Het is officieel: Thijs Dallinga verlaat Excelsior. Ligue 1-promovendus Toulouse FC heeft de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie voor meerdere seizoenen gecontracteerd.

Dallinga miste woensdag de eerste training in Kralingen, omdat hij bezig was met een transfer naar Toulouse. Nu is het rond. De 21-jarige spits speelde zich in de kijker door 32 keer te scoren in de Keuken Kampioen Divisie. Met de transfer is 2,5 miljoen euro gemoeid.

"Thijs koos vorig jaar bewust voor Excelsior om zichzelf te ontwikkelen", reageert directeur Daan Bovenberg op de clubsite. "Zijn ontwikkeling ging sneller dan iedereen had verwacht. Hij heeft afgelopen seizoen een prachtige prestatie geleverd, maar ook de staf en iedereen binnen Excelsior verdient een compliment. We zijn intern een jaar lang intensief met hem aan het werk gegaan en daarmee is deze transfer ook het bewijs dat het inzetten op de juiste begeleiding werkt en zich uitbetaalt."

Dallinga had de keuze uit veel clubs. Bovenberg: "Ook wij wilden graag met hem verder en daarover hebben we gesprekken gevoerd. Maar hij maakte ons duidelijk graag de volgende stap te willen zetten en daar is deze deal uiteindelijk uit voortgekomen."

Dallinga speelde slechts één jaar voor Excelsior, dat hem oppikte bij FC Groningen. "Ik ben heel trots op het afgelopen seizoen", zegt de aanvaller. "Excelsior was voor mij de juiste keuze om mezelf verder te ontwikkelen en ik vind het mooi om nu weer een volgende stap te maken. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode bij Excelsior en wil iedereen bedanken voor de steun."

Dallinga komt bij Toulouse twee landgenoten tegen: Stijn Spierings en sterspeler Branco van den Boomen, die afgelopen seizoen werd uitgeroepen tot beste speler van de Ligue 2.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie