Tweede doelman van NAC ruikt kansen na Olij-vertrek en tekent drie jaar bij

Tweede doelman van NAC ruikt kansen na Olij-vertrek en tekent drie jaar bij

1 juli - 23:12
16

Roy Kortsmit verbindt zich nog drie jaar aan NAC Breda. De doelman gold de afgelopen seizoenen als tweede keus achter Nick Olij, maar diens vertrek biedt de 29-jarige Kortsmit kansen. 

NAC Breda maakt het nieuws wereldkundig via de eigen kanalen. Kortsmit werd als achtjarige jongen bij Feyenoord binnengehaald en in 2008 kwam de sluitpost bij Sparta Rotterdam terecht. In 2014 maakte de doelman zijn officiële debuut in het betaald voetbal. In 2019 werd de samenwerking met Sparta verbroken en zat Kortsmit enige tijd zonder club, totdat NAC hem in 2020 oppikte. 

Kortsmit is blij met de verlenging en gaat er alles aan doen om de eerste keus te worden in Breda. "Het was de afgelopen jaren niet altijd gemakkelijk om tweede doelman te zijn, zo eerlijk moet ik zijn. Wanneer zich dan alsnog de kans aandient om eerste keeper te worden bij een club als NAC is dat natuurlijk een compliment. Ik zie er naar uit om weer structureel onder de lat te staan en het doel van NAC te verdedigen."

Hoofd jeugdopleidingen Eric Hellemons kijkt ernaar uit om Kortsmit de komende tijd nog bij NAC te zien. "Roy is een zeer ervaren en goede keeper. De afgelopen twee jaar is Roy erg geduldig en professioneel geweest. Het vertrek van Nick biedt Roy nieuwe perspectieven. In de wedstrijden die hij heeft gekeept voor NAC maakte hij een goede en stabiele indruk. Wij zijn dan ook erg blij dat Roy bij ons blijft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s