Ihattaren richt woord tot PSV: 'Ik ben de club dankbaar, ik heb niets tegen PSV'

Ihattaren richt woord tot PSV: 'Ik ben de club dankbaar, ik heb niets tegen PSV'

2 juli - 16:17 Laatste update: 16:32
131

Mohamed Ihattaren windt er geen doekjes om: hij is gelukkig bij Ajax. De spelmaker nam zaterdagmiddag beide treffers voor zijn rekening tegen SC Paderborn (5-2) en zit goed in zijn vel. Tegenover Ziggo Sport richt hij zich kort tot zijn voormalig werkgever PSV.

"Ik ben weer de voetballer Mo", lacht Ihattaren na afloop bij Ziggo Sport. "Ik ben weer speels en ik ben terug." De buitenspeler erkent dat hij in mentaal opzicht harde tikken te verwerken heeft gekregen, maar dat hij zichzelf heeft herpakt. "Ik had zelf niet verwacht dat ik mentaal zo sterk ben."

Ajax nam Ihattaren in januari bij de hand en die investering lijkt zich in de voorbereiding uit te betalen. Hoewel hij intern liefdevol ontvangen is, werd hij niet met fluwelen handschoenen aangepakt. "Twaalf uur hier, twee uur daar: ik moest er zijn, anders merkte ik het wel. Hoe? Extra rondjes, of een bosloop of mijn vrije dag", stelt hij. Ten opzichte van anderen kreeg Ihattaren een andere behandeling. "Ik moest een dag vrij echt verdienen. De rest had vrij, ik moest trainen."

Hoewel Ihattaren vorige zomer via de achterdeur vertrok bij PSV, koestert hij geen wrok. "Ik ben PSV heel dankbaar", zegt hij. "Ik heb ook fouten gemaakt. Die fouten ga ik niet nog een keer maken. Ik heb niets tegen PSV. Ze hebben me altijd goed behandeld, maar momenteel ben ik hier gelukkig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast