Oud-bondscoach ontkent verkrachting Vera Pauw: Dit kán gewoon niet waar zijn

Oud-bondscoach ontkent verkrachting Vera Pauw: "Dit kán gewoon niet waar zijn"

3 juli - 09:32
109

De man die die door oud-bondscoach Vera Pauw wordt beschuldigd van verkrachting, is Piet Buter. Dat vermoedt de oud-bondscoach van de Oranjevrouwen, oud-directeur van FC Utrecht en Telstar en oud-trainer van FC Emmen en FC Eindhoven zelf. Hij ontkent de aantijgingen.

Buter (73) is zich rot geschrokken van het statement van Pauw, die vrijdagavond openbaar maakte dat ze op jonge leeftijd is verkracht door een hoge functionaris van de KNVB. "Dit komt voor mij en mijn gezin als een donderslag bij een heldere hemel", reageert Buter tegenover het Algemeen Dagblad.

De oud-voetballer erkent dat hij in de jaren 80 een affaire heeft gehad met de veertien jaar jongere Pauw, maar dat er van verkrachting 'absoluut geen sprake' is geweest. "Als ik iemand pijn heb gedaan, dan spijt me dat enorm. Maar wat ik nu allemaal hoor... Dit kán gewoon niet waar zijn. Zo zit ik niet in elkaar. Dat weet mijn gezin, dat weten mijn vrienden en kennissen. Ik ben echt totaal verbijsterd."

Buter denkt dat 'oude herinneringen' van Pauw 'een eigen leven zijn gaan leiden'. Ook zegt hij zich niet alles meer precies voor de geest te kunnen halen, omdat het zo lang geleden is. "Maar één ding weet ik honderdduizend procent zeker: helemaal niets heeft er plaatsgevonden zónder wederzijds goedvinden."

De afgelopen 35 jaar kwamen Buter en Pauw elkaar nog zo'n tien keer tegen. "Dat was heel koel, afstandelijk contact. Maar ik heb tijdens die momenten niet één keer een vermoeden gekregen dat er iets ernstigs gebeurd zou zijn. Ze had me hierover altijd kunnen benaderen, ik sta nog steeds open voor een goed gesprek." Ook wil hij meewerken aan alle (politie-)onderzoeken. "Ook dat van de KNVB, maar van hen heb ik nog niets gehoord."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast