Reijnders geeft signaal af: 'Wil écht basisspeler worden, nodig voor ontwikkeling'

Reijnders geeft signaal af: 'Wil écht basisspeler worden, nodig voor ontwikkeling'

3 juli - 15:14 Laatste update: 15:54
43

Tijjani Reijnders wil dit seizoen een vaste kracht worden bij AZ. Als dat niet gebeurt, dan is het goed mogelijk dat de middenvelder zijn heil elders zoekt. Reijnders is al sterk gelinkt aan een overstap naar FC Twente.

"Dit seizoen wil ik écht basisspeler van AZ 1 worden", vertelt Reijnders tegen NH Sport na een oefenduel met PEC Zwolle. "Het is nu ook wel nodig voor mijn ontwikkeling, dat ik veel wedstrijden ga spelen. Het is wel iets waar ik naar kijk, het is heel belangrijk voor me."

Er zijn ook andere opties voor Reijnders. Zo heeft FC Twente zich al officieel gemeld voor de middenvelder in Alkmaar. "Ik denk dat ik een goed seizoen heb gedraaid, dus dan kan dat gebeuren. Maar voor nu ben ik speler van AZ, ik moet laten zien dat ik hier in de basis hoor."

Trainer Pascal Jansen houdt zich op de vlakte als het over de rol van Reijnders gaat. "We moeten zorgen dat hij de concurrentiestrijd voortzet op het middenveld. Tijjani moet het de anderen zo moeilijk mogelijk maken. Daarmee geeft hij zijn ontwikkeling een nieuwe impuls."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast