'Jammer dat PSV geen optie tot koop kon bedingen, volgend jaar zien we wel verder'

'Jammer dat PSV geen optie tot koop kon bedingen, volgend jaar zien we wel verder'

4 juli - 07:55
28

Ki-Jana Hoever heeft bij Liverpool en Wolverhampton Wanderers geroken aan de Premier League, maar wil komend seizoen meer minuten maken. De rechtsback kijkt er alvast naar uit om zijn nieuwe collega Luuk de Jong te bedienen bij PSV.

Hoever wordt door PSV gehuurd van Wolverhampton Wanderers, waar hij vorig seizoen mondjesmaat aan spelen toekwam. "De afgelopen drie jaar (één jaar Liverpool, twee jaar Wolves, red.) heb ik in Engeland zo'n twintig wedstrijden gespeeld en dat was natuurlijk niet veel. Als je een keer speelt en dan weer drie weken of een maand moet wachten, dan krijg je nooit het gevoel dat je lichaam gewend raakt aan datgene wat je nodig hebt als profvoetballer", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Ik heb een paar jaar in de kleedkamer gezeten tussen grote namen en grote mannen in het voetbal. Maar om succesvol te worden, is spelen belangrijk."

Hoewel hij ook als centrale verdediger uit de voeten kan, richt Hoever zich op de rechtsbackpositie. "Aanvallend wil ik ook belangrijk zijn en defensief sta ik mijn mannetje." Inmiddels heeft PSV de rentree van De Jong afgerond. Hoever kijkt uit naar de samenwerking met de spits. "Ik hoop hem voorzetten te kunnen gaan geven, met de trap in mijn rechtervoet. Ik kende hem nog niet persoonlijk, maar natuurlijk wel van wat ik op tv gezien heb. Het is een grote speler, die de Europa League heeft gewonnen en bij FC Barcelona heeft gevoetbald. Van Luuk de Jong kun je op mijn leeftijd alleen maar heel veel leren."

Voor Hoever staat het komende seizoen in het teken van revanche. Op Molineux werd er openlijk aan zijn instelling en professionaliteit getwijfeld nadat hij een blessure op had gelopen. "Mensen denken daardoor nu misschien iets van mij wat niet zo is, maar dat is niet erg. Ik moet hier in Eindhoven gewoon iets goeds laten zien, daar gaat het om. In de eerste weken heb ik het fantastisch naar mijn zin. Het is jammer dat PSV geen optie tot koop kon bedingen, maar volgend jaar kijken we wel verder. Anders had de transfer misschien nog veel langer geduurd en dat was ook geen optie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast