'Ajax en Spurs zijn eruit: Bergwijn komt voor 30 miljoen naar Amsterdam'

'Ajax en Spurs zijn eruit: Bergwijn komt voor 30 miljoen naar Amsterdam'

4 juli - 10:06 Laatste update: 11:24
860

Ajax en Tottenham Hotspur hebben een akkoord bereikt over de transfer van Steven Bergwijn, meldt De Telegraaf. De Oranje-international komt voor dertig miljoen euro over uit Noord-Londen.

De ochtendkrant maakt melding van een mondeling akkoord tussen de Amsterdammers en Spurs. Ajax hoopt Bergwijn maandag nog medisch te keuren. Een persoonlijk akkoord werd vijf weken terug al bereikt: de aanvaller tekent naar verluidt tot de zomer van 2027 bij de regerend landskampioen. Ajax hoopte Bergwijn voor 25 miljoen euro over te nemen, maar de onderhandelingen met Spurs bleken lastiger dan gedacht.

Spurs-eigenaar Daniel Levy verlangde de betaalde transfersom van 31 miljoen euro terug. Bergwijn werd in januari 2020 voor dat bedrag overgenomen van PSV. Door de goede Nations League-wedstrijden die de Nederlander achter de rug heeft, plus de concrete interesse van Everton én Manchester United, moest Ajax over de brug komen. Beide Engelse clubs waren bereid om 40,6 miljoen euro te betalen, maar Bergwijn wilde koste wat kost naar Amsterdam.

Voor Alfred Schreuder had de komst van Bergwijn topprioriteit. Hoewel financieel directeur Susan Lenderink in een eerder stadium twijfels had bij het verbreken van het transferrecord, gebeurt dat nu alsnog. Dat is mede vanwege de gegarandeerde Champions League-miljoenen mogelijk geworden. Sébastien Haller is zijn plekje in de geschiedenisboeken van de Amsterdammers kwijt na de komst van Bergwijn. De aanstaand Borussia Dortmund-spits was sinds januari 2021 de duurste inkomende transfer, nadat hij voor 22,5 miljoen overkwam van West Ham United.

Bergwijn speelde in totaal 83 officiële duels voor Spurs. Daarin was hij goed voor acht treffers en tien assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast