Heerenveen haalt Zweedse stagiair tijdens competitie binnen: Vrij ongebruikelijk

Heerenveen haalt Zweedse stagiair tijdens competitie binnen: "Vrij ongebruikelijk"

04-07-2022 15:16
31

SC Heerenveen haalt de Zweedse rechtsback Hussein Ali tijdelijk in huis. De Zweedse jeugdinternational met Iraakse roots zit met Örebro SK midden in de competitie, maar krijgt alsnog permissie om een proefperiode in Friesland af te werken.

Technisch manager Ferry de Haan bevestigt tegenover Voetbal International deze opmerkelijke afspraak. "Bij de scouting is hij al een poosje bekend. Vervolgens hebben we aan zijn werkgever gevraagd of hij bij ons op proef mocht komen, wat natuurlijk vrij ongebruikelijk is. Het is mooi dat het gelukt is. Wij zijn serieus geïnteresseerd in hem en het is daarom fijn om hem nu van dichtbij te kunnen bekijken."

Met de twintigjarige Ali zou alvast ingespeeld kunnen worden op een vertrek van Milan van Ewijk: de bij ADO Den Haag opgepikte rechtsback was één van de lichtpuntjes van vorig seizoen en werd al aan Feyenoord en PSV gelinkt. Dat zijn echter zorgen voor later, benadrukt De Haan. "Want rond Milan is nu niets gaande."

Heerenveen heeft vooralsnog twee transfervrije spelers naar het Abe Lenstra Stadion gehaald. Andries Noppert is samen met trainer Kees van Wonderen overgekomen van Go Ahead Eagles, Mats Köhlert verruilde Willem II voor de Friezen.