Slot baalt: 'Ik had verwacht en gehoopt dat het er iets anders had uitgezien'

Slot baalt: 'Ik had verwacht en gehoopt dat het er iets anders had uitgezien'

5 juli - 11:15
96

Het resultaat verraste hem niet, de uitslag wel: Arne Slot zag Feyenoord zaterdag in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding met liefst 0-7 verliezen van FC Kopenhagen. Het bewijst in zijn ogen andermaal dat de selectie niet breed genoeg is.

Bij rust keek Feyenoord al tegen een 0-5 achterstand aan. "Het is niet voor niks dat we vorig seizoen met dertien, veertien spelers zijn doorgekomen. Waarom geef je andere jongens niet een kans, hoorde je dan weleens. Nou, dat is omdat die jongens nog een stap te maken hebben", reageert Slot tegenover Voetbal International.

"Ik ben dus niet verrast. Ik heb kunnen zien wat ik vorig seizoen al heb kunnen zien", gaat de Feyenoord-trainer verder. "Ik zei aan het begin van de week te hopen dat misschien een of twee jonge spelers zouden kunnen verrassen. Die heb ik niet gezien. Maar ik vind wel dat ze ook niet onder de verwachting hebben gepresteerd. We kregen wat we verwachtten."

Feyenoord speelde tegen de Deense kampioen met de tweede garnituur, al stonden er met Justin Bijlow, Jens Toornstra, Danilo, Patrick Walemark en Jorrit Hendrix ook gevestigde namen op het veld. Slot: "Als ik vooraf wist dat dit de selectie was voor deze oefenwedstrijd, hadden we misschien toch beter tegen amateurs kunnen beginnen. Ik had verwacht en gehoopt dat het er qua samenstelling iets anders had uitgezien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast