'De Ligt beantwoordt Bayern-interesse met een 'ja' en bereikt persoonlijk akkoord'

'De Ligt beantwoordt Bayern-interesse met een 'ja' en bereikt persoonlijk akkoord'

5 juli - 12:28 Laatste update: 14:00
94

Een opvallende wending in de toekomst van Matthijs de Ligt. Waar onlangs uitlekte dat de centrumverdediger zijn jawoord aan Chelsea had gegeven, melden Duitse media dinsdagmiddag dat de Nederlander een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Bayern München.

In eerste instantie was alleen Chelsea in de race voor De Ligt. De Oranje-international zou gecharmeerd zijn door manager Thomas Tuchel en zou zichzelf zien als opvolger van Antonio Rüdiger. Maandag kwam Bayern pas in beeld en sindsdien is het rap gegaan. SPORT1 en de Duitse tak van Sky melden dat De Ligt zijn jawoord al heeft verkocht aan Hasan Salihamidzic, verantwoordelijk voor het technisch beleid bij Der Rekordmeister.

Gedurende zijn Ajax-periode toonde Bayern ook al interesse voor De Ligt, al koos hij destijds voor Juventus. Na drie seizoenen bij De Oude Dame lijkt er al een einde te komen aan zijn tijdperk in de Serie A. De 22-jarige verdediger speelde tot dusver 117 officiële wedstrijden voor Juve, waarin hij dertien keer trefzeker was.

De marktwaarde van De Ligt wordt getaxeerd op tachtig miljoen euro, terwijl zijn ontsnappingsclausule 120 miljoen euro bedraagt. Tachtig miljoen is voor Bayern naar verwachting te gortig, waardoor Benjamin Pavard mogelijk in een ruildeal betrokken wordt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast