'Ook Bayern gaat voor De Ligt, die mogelijk minder oplevert dan in zijn Ajax-tijd'

'Ook Bayern gaat voor De Ligt, die mogelijk minder oplevert dan in zijn Ajax-tijd'

4 juli - 18:21 Laatste update: 18:39
91

Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui zouden zomaar eens gezelschap kunnen krijgen van oud-teamgenoot Matthijs de Ligt bij Bayern München. Volgens de Duitse tak van Sky gaat Der Rekordmeister proberen om de Nederlander naar Duitsland te halen. 

De Ligt lijkt na drie jaar Juventus open te staan voor een transfer. De Oranje-international werd al gelinkt aan Chelsea en nu lijkt Bayern ook concreet. Volgens Sky heeft De Ligt zelf ook oren naar een overstap richting de Duitse kampioen.

Bayern zal wel diep in de buidel moeten tasten voor het opleidingsproduct van Ajax. Sky verwacht dat er zestig tot tachtig miljoen euro gemoeid zal zijn bij een transfer van De Ligt. In 2019 betaalde Juve nog ruim 85 miljoen voor de centrale verdediger. 75 miljoen ging naar Ajax, het overige bedrag naar Mino Raiola.

De Ligt is  door gesprekken met trainer Julian Nagelsmann en directeur Hasan Salihamidzic 'onder de indruk' geraakt van Bayern. Als hij de transfer daadwerkelijk maakt, dan wordt hij herenigd met Gravenberch en Mazraoui. Eerstgenoemde kent De Ligt vooral van Oranje, laatstgenoemde kent hij goed van hun gezamenlijke tijd bij Ajax.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast