Weghorst vertrekt naar Besiktas op huurbasis en gaat miljoenensalaris verdienen

Weghorst vertrekt naar Besiktas op huurbasis en gaat miljoenensalaris verdienen

5 juli - 19:39 Laatste update: 20:56
41

Wout Weghorst wordt een jaar aan Besiktas verhuurd door het gedegradeerde Burnley FC. De aanvaller wilde het komende seizoen niet in de Championship spelen en beide clubs hebben daar een oplossing voor gevonden: Weghorst speelt het komende seizoen in de Süper Lig in Turkije. 

Weghorst degradeerde met Burnley naar het Championship en liet al weten geen zin te hebben in het tweede niveau van Engeland. Uiteindelijk was de oplossing dat Weghorst naar de Turkse Süper Lig verhuist: de aanvaller wordt één jaar gehuurd door Besiktas en zal in dat jaar ongeveer 2,8 miljoen euro gaan verdienen. De Turkse topclub draaide een teleurstellend seizoen en eindigde als zesde in de competitie.

De aanvaller speelde tussen 2016 en 2018 bij AZ en maakte daar een goede indruk, waardoor een transfer naar VfL Wolfsburg volgde. De Nederlander verkaste de afgelopen winter naar Burnley FC om te proberen te club in de Premier League te houden, maar dat lukte niet. 

Met Weghorst hoopt Besiktas het tij te keren. Na een teleurstellend seizoen zal men zich niet voor Europees voetbal melden. De club zat in het seizoen 2021/2022 nog met Ajax in de Champions League-groepsfase, maar de Amsterdammers trokken twee keer aan het langste eind. In Turkije werd het 1-2, in de Johan Cruijff Arena was de eindstand 2-0.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.