Barcelona vindt Mexicaanse tegenstander na plots terugtrekken van AS Roma

Barcelona vindt Mexicaanse tegenstander na plots terugtrekken van AS Roma

05-07-2022 21:02 Laatste update: 23:54
11

FC Barcelona zal het in de Joan Gamper Trophy opnemen tegen het Mexicaanse Club Universidad Nacional, ook wel bekend als Pumas. De Catalaanse club zou het oorspronkelijk opnemen tegen AS Roma, maar de winnaar van de Conference League trok zich onlangs terug. 

Dat meldt Barcelona op de clubwebsite. Oorspronkelijk zou de Catalaanse club het tegen Roma opnemen, maar de Italiaanse club trok zich eind juni terug uit het toernooi. Barça was laaiend en overwoog juridische stappen te zetten, maar nu is er alsnog een tegenstander gevonden voor het jaarlijkse duel. Barcelona en Pumas treffen elkaar op 7 augustus.

Het vrouwenelftal van Barça speelt voor de tweede keer in de geschiedenis ook mee voor de eigen versie van de trofee. 'Vanwege de drukke schema's van beide ploegen was het onmogelijk om op dezelfde dag te spelen', meent Barcelona. Het vrouwenelftal speelt op 23 augustus tegen Montpellier.

Barcelona liet zich in het statement ook nog kort uit over Roma. 'Het terugtrekken van AS Roma zorgde ervoor dat beide ploegen (de mannen en vrouwen, red.) op het laatste moment naar een nieuwe tegenstander moesten zoeken. Mede daarom zullen beide ploegen op verschillende data spelen', besluit de club.