'Cambuur haalt keeper, die vorig jaar in de Champions League tegen Ajax speelde'

'Cambuur haalt keeper, die vorig jaar in de Champions League tegen Ajax speelde'

06-07-2022 19:55
48

SC Cambuur heeft een opvolger voor de vertrokken Sonny Stevens. Wanneer de laatste puntjes op i zijn gezet, komt doelman João Virginia over van Everton, meldt Voetbal International.

Het medium spreekt van een huurdeal met The Toffees. De 22-jarige Virginia heeft voor zijn leeftijd al een behoorlijk cv opgebouwd. Zo stond hij al onder contract bij Arsenal, Sporting Portugal, Everton, Reading en Benfica. Bij laatstgenoemde club genoot de Portugees zijn jeugdopleiding. In 2018 was hij eerste keeper bij Portugal O19, dat zich kroonde tot Europees kampioen.

Bij Everton en Sporting stond hij al onder de lat in de hoofdmacht, al bleef een definitieve doorbraak uit. Vorig seizoen was hij bij de Portugezen nog de sluitpost in het groepsduel met Ajax in de Champions League (4-2). Cambuur hoopt Virginia spoedig te presenteren en heeft Robbin Ruiter op het oog als tweede doelman.

Tot dusver deed Cambuur twee aankopen. Aanvaller Remco Balk is op huurbasis overgekomen van FC Utrecht, terwijl Silvester van der Water na een Amerikaans avontuur bij Orlando City FC in Leeuwarden is neergestreken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie